Opgevoed met altijd je bord leeg eten, is me dat in restaurants weer afgeleerd. Door schade en schande, want lang liet ik me als bescheiden eter verleiden om toch zoveel mogelijk naar binnen te werken. Met als gevolg dat ik me regelmatig uren na het diner opgeblazen en niet lekker voelde. Positief signaal is nu het onderzoek van Wageningen Universiteit en Van der Valk om minder vlees en meer groente -licht verteerbaar- te serveren. Wat blijkt? Niemand mist het en eet dus stiekem gezonder want 2x zoveel groente. Maar ook daar kun je te ver in gaan. Vorige week in Rotterdams restaurant kreeg ik vier schaaltjes goedgevuld met groente. Zeker twee keer de voorgeschreven hoeveelheid van 200 gram per persoon per dag. Tot mijn grote verdriet kon ik niets delen met tafelgenoten en ging een groot deel de afvalbak in. Mag het een íetsje minder!!!
About The Author
Stella Ruisch
Stella Ruisch hanteert de pen al van jongs af aan. Van de schoolkrant stapte ze in 1976 over naar De Telegraaf als leerling-journaliste. Per 1 januari 2016 verliet ze de krant, nadat ze er als chef en uiteindelijk (eerste vrouwelijke) adjunct-hoofdredacteur had gewerkt. Nu heeft ze eindelijk de ruimte om een duik te nemen in het nieuwe schrijven en publiceren. Wat de overheid propageert; een levenlang leren, voert zij uit.
Related Posts
Recente artikelen
-
Met tonijnsalade maak je je koelkast leeg19 nov 2024 | Algemeen
-
Aan de kant van sterren in Westerbork17 nov 2024 | Over reizen
Recente reacties