Over Relaties

Oma’s zelfbeeld

oma
Previous Article
Altijd zonnig op Koningsdag
Next Article
Oranjebitter
Comments (4)
 1. P. Kalkman schreef:

  Hallo Stella,

  Ik werd op mijn 45ste oma. Nu bijna 6 jaar geleden. Wat jij al zei, in mijn hoofd nog een ….godin. Naar mate ik langer oma ben, hoe meer ik op mijn moeder ga lijken….een zorgzame oma waar je bij weg kan kruipen. Niet in bloemetjes jurk of makkelijke schoenen, maar wel 24/7 paraat. Ze woont nl ook bij mij in huis.

 2. marianne janssen schreef:

  Wees oma in het diepst van jouw gedachten en blijf je manifesteren als de godin van je eigen tijd.

 3. Esther van Vliet schreef:

  Wat zou ik graag zelf oma zijn. Maar hoewel ik zelf drie kinderen heb in de leeftijd van 26 tot 30 jaar zie ik dit vooralsnog niet snel gebeuren. Mijn oudste (zoon heeft door een zeer zware angststoornis acht jaar van zijn leven “moeten Missen”. Hij is hiervan genezen heeft voor de toekomst best wel de wens vader te worden maar omdat hij op het moment een latrelatie met een jonge vrouw die zware medicijnen gebruikt omdat zij een psychose doorgemaakt heeft is dit onmogelijk. Mijn dochter van 26 jaar is deze week (stress, stress en nog meer stress…) naar een nieuwe begeleid wonen locatie verhuisd ergens in de Betuwe.Zij heeft een vorm van de autisme spectrum stoornis “Asperger”. Haar cognitief vermogen is bovengemiddeld maar op het psychosociale vlak heeft zij het moeilijk. Mijn jongste zoon (27) heeft helemaal “niets” en maakt op het moment als digitaal tekenaar, meest voor commercials voor de Verenigde Staten en Frankrijk een goede ontwikkeling door. Ook hij heeft een vaderschaps wens maar kan die door werk en op het moment geen serieuze partner niet uit laten komen.

  Als ikzelf, toch wel leuke, jonge, vrolijke, creatieve vrouw van 59 jaar na een x aantal jaren ook eens een kinderwagen met een kleinkind mijn huis binnengerold krijg, zal het laatste wat bij mij aan de orde is een geknakt zelfbeeld zijn.
  Ondertussen geniet ik van mijn leven.

 4. Sonja schreef:

  Ik heb 4 kinderen,de jongste kreeg ik toen ik 18 was de tweede op mijn 19de de derde op mijn 23ste en nummer 4 op mijn 39ste.Ik was zwanger van mijn jongste dochter toen de vriendin van mijn zoon zwanger was van een tweeling,ik kreeg een gezonde dochter bij haar ging het mis anders was ik op mijn 39are oma geworden.Op mijn 49ste kwam mijn eerste kleindochter,zij was een geschenk ik voelde er mij juist jong door.In 18 jaar kwamen er nog 9 kleinkinderen bij tussen de 6 maanden en 18 jaar,en je krijgt geen tijd om oud te worden met een stel tieners en klein grut om je heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.